25


19/07/2019

Новини

STEMI Hexapod - най-новото от света на роботиката

STEMi Xexapod е новият хит на технологичния пазар. Уникалният по рода си робот е създаден с образователна цел. Той може да бъде сглобен в различни цветови възможности и настройки за уникални движения, контролирани чрез мобилно устройство.

STEMI Hexapod е новият хит на технологичния пазар. Уникалният по рода си робот е създаден с образователна цел. Той може да бъде сглобен в различни цветови възможности и настройки за уникални движения, контролирани чрез мобилно устройство.

Специалната STEMI лаборатория дава възможност за достъп до видео уроци. Всеки крак на робота се състои от 3 серво машини,  който работят хармонично, изпълнявайки реалистични движения.

STEMI Hexapod  може да бъде свързан чрез Bluetooth  с приложението на смартфона, функциониращо с операционните системи iOS или Android. Роботът може да бъде програмиран в Arduino IDE или чрез приложението.

Роботът има много различни сензори и RGB светодиоди. Захранва се от 2,200 mAh батерия, която позволява дълъг активен период.

За да контролирате робота, трябва да инсталирате приложение смартфона си, където ще откриете подробно ръководство. Мобилното приложение STEMI може да бъде изтеглено в Google Play и AppStore. Можете също да управлявате 6-крачния робот с гласови команди от смартфона.  Благодарение на отворения код на програмиране е възможно пълно модифициране.

Stemi Xexapod ще ви покаже магията на въображението, рисуването и проектирането със софтуер за 3D моделиране. Когато научите всичко, ще се превърнете в истински създател! Дори имате възможност да направите така, че  Hexapod- a да танцува в ритъма на любимата ви песен. И това е само началото!