25


29/10/2020

Новини

Какво да очакваме от новия Android 11

След месеци на предварителни версии, първият стабилен Android 11 най-после е наличен, но само за Pixel устройства.

Какво да очакваме от новият Android 11

След месеци на предварителни версии, първият стабилен Android 11 най-после е наличен, но само за Pixel устройства. Очаква се операционната система да стигне до смартфоните и на други марки, но към момента няма прогноза, кога всички потребители ще получат ъпдейт. За разлика от доскорошната традиия, за кръщаването на версиите на десерти по азбучен ред, Google премахна това правило и новото поколение на операционната система се именува със семплото "11".

 

Какво да очакваме от Android 11

Новата версия е разработена така, че да е по-интуитивна и бърза, както и с интерфейс, който да улесни максимално мултитаскингът. Основните модификации се срещат при съобщенията, сигурността и някои доработки, които са насочени към по-нестандартните флип и фолд устройства. В по-долните редове ще разгледаме някои от обновленията  по-подробно.

 

 

Съобщенията, които получаваме ще се визуализират в отделен панел в лентата с известия, което ще ги направи по-добре видими и ще даде възможност за писане на бърз отговор, без нужда от извикване на приложението. Допълнителна екстра към усъвършенстването на чат приложенията е, че ще може да се настроят да имат плаващи по екрана значки, както месинджър, а и ще са снабдени с нов набор от емотикони.

 

 

Android 11 е оборудван с рекордер на екрана, което ще е от полза на всеки, който иска да запише как играе любимата си игра, или да сподели с приятел всичко, което се случва на устройството. Независимо от това, за което ще се ползва записът на крана, признаваме, че тази функция е изключително полезна и може би ще се ползва все по-често от потребителите.

 

 

Новият Андроид има с какво да улесни потребителите, които са навътре в смарт оборудването на дома си. Независимо, какво умно управление ще използвате за дамашните си smart устройства, можетe бързо да достигнете до настройките, посредством задържане на пауър бутона на своя смартфон.

 

 

Потребителите, които използват смартфони със заоблени, или сгъваеми дисплеи ще бъдат доволни от иновациите, от които могат да се възползват с Андроид 11. Операционната система е разработена с комплимент към тези устройства, които се налагат все повече на пазара, като ще даде възможност лесно да се напасне към всичко, което правите с устройството, все едно че чете мислите ви.

 

 

Андроид 11 е разработен за 5G бъдещето, като се подготвя малко по малко за използването на новите мрежи, въпреки, че повечето устройства все още не поддържат 5G, по-високият клас телефони, които я имат ще могат да се радват на още по-бърза и гладка работа.

 

 

Android 11 е снабден с многослойна защита на сигурността и данните на потребителите. Ще можете да определите, както начините за отключване на дадено приложение, така и да настроите по-прецизно условията за локализиране на устройството, според предпочитанията си.

 

 

В заключение можем да кажем, че Андроид 11 няма да направи бум с нововъведенията си сред потребителите, но със сигурност ще внесе малко повече удобство при работа, още повече, че десетата версия не беше сред най-впечатляващите досега.