25


03/10/2016

Сервизна информация и съвети

Приемане на iOS устройства за сервиз

Условия за приемане на продукт от бранд Apple

Apple Service


Уважаеми клиенти,

За да осигурим бързо и безпроблемно приемане на Вашите iOS устройства за сервиз, молим да предприемете следните стъпки преди да ни посетите или изпратите Вашето устройство:


Спрете услугата Find My iPhone 

Услугата Find My iPhone възпрепятства провеждането на тестове и ремонта/замяната на iPhone/iPad/iPod Touch устройства. За това е необходимо тя да бъде спряна преди устройството да постъпи в сервиз. Устройства с активна услуга Find My iPhone не могат да бъдат обслужени в оторизиран сервиз. Услугата Find My iPhone е част от мерките за сигурност в iOS 7 и iOS 8. Устройствата с тeзи версии на iOS активират тази услуга автоматично, когато в настройките на устройството, секция iCloud, е въведено валидно Apple ID. Услугата заключва устройството към въведеното Apple ID и след въстановяване на фабрични настройки не може да бъде активирано и използвано, ако не се въведе отново същото Apple ID и парола. Спирането на услугата Find My iPhone може да стане по два начина:

От самото устройство

 • Устройството трябва да има връзка към интернет през 3/4G или Wi-Fi.
 • Влизате в меню Settings и от там в подменю iCloud
 • Последната услуга в това подменю е Find My iPhone.
 • Плъзгате плъзгача срещу услугата така, че тя да стане неактивна.
 • Oперационната система изисква въвеждане на парола за съответното Apple ID.
 • След въвеждане на валидна парола, услугатa спира.
Илюстрация за версии преди iOS 10

От страницата на iCloud

 • Устройството трябва да е изключено или да няма достъп до wi-fi или 3/4G мрежа.
 • Oт компютър (без значение нa oперационна система) отваряте страницата www.icloud.com.
 • Въвеждате съответното Apple ID и парола.
 • Избирате услугата Find My iPhone.
 • Oт меню All Devices посочвате съответното устройство, като след името му ще се появи символ за премахване.
 • Избирaте символа и от появилия се прозорец избирате Remove.Ако не помните паролата, можете да заявите нова. За целта трябва да отидетe на https://iforgot.apple.com/password/verify/appleid, откъдето да изберете опцията Forgot Apple ID?. След това ще получите на оставения от вас електронен адрес за контакт линк за промяна на паролата.

Ако не помните нито паролата, нито своето Apple ID, трябва да се свържете с Apple, от където да премахнат заключването с Find My iPhone.


Направете архив на данните от устройството


Избор на метод за архивиране:


Архивиране през iCloud – архивирането става през wi-fi, когато устройството е свързано към захранване и е автоматично, без необходимост от връзка към компютър. Позволява по всяко време и от всяко място без наличие на компютър да възстановите информацията на Вашето iOS устройство при наличие на wi-fi. Безплатното пространство на iCloud е 5GB, което не винаги е достатъчно за пълен архив. На вашето iOS устройство отидете на Settings -> iCloud -> Backup (за iOS 7 и по-ранни Storage & Backup). Преместете плъзгача срещу iCloud Backup, за да активирате функцията. Изберете Backup Now, за да стартирате ръчно архивирането. След като активирате функцията, архивирането ще става автоматично, когато има wi-fi. На този екран можете да видите кога е бил направен последния backup.

Илюстрация за версии преди iOS 10


Архивиране през iTunes (компютър) – осъществява се при връзка с компютър през програмата iTunes. Уверете се, че компютърът ви е с последната версия на iTunes. Можете да изтеглите безплатно iTunes от http://www.apple.com/itunes/download/ Свържете Вашето iOS устройство с компютъра. От iTunes изберете File -> Devices -> Backup. Можете да архивирате и като синхронизирате вашето устройство с iTunes. Първата стъпка при синхронизацията е backup. Можете да проверите дали backup-ът е успешен и кога е направен последния такъв като от iTunes Preferences изберете Devices.

Повече информация:


Премахнете кода за отключване на телефона


При диагностиката на вашето iOS устройство може да се наложи да прегледаме логовете или да опитаме да възпроизведем описания проблем през настоящото състояние на операционната система. За тази цел трябва да ни предоставите вашия Passcode /пас-код/ или да го премахнете преди да оставите устройството за сервиз. Отключете вашето устройство. Отидете на Settings -> Touch ID and Passcode (за устройства без Touch ID само Passcode). За версии iOS 7.0.6 и по-ранни –  Settings -> General -> Passcode и въведете Вашия пас-код. Изберете Turn Passcode Off. Въведете Вашия пас-код.

Илюстрация за версии след iOS 7.0.6Благодарим Ви за проявеното разбиране